Keskustelumme ministerin kanssa tuotti tulosta – sovimme jo muutamista korjauksista

Tapasimme tänään ulkoministeri Pekka Haaviston jo toisen kerran viikon sisällä. Tapaamisessa valtioneuvoston linnassa keskusteltiin esimerkiksi YT-lain tärkeydestä, sisäisestä viestinnästä, siirtokriteereistä ja -velvollisuudesta, avoimuudesta, palkkausjärjestelmästä, UH-laista, paneelijärjestelmään siirtymisestä. Puhuimme myös UHVYn ministerille lähettämästä avoimesta kirjeestä ja siihen tulleista vastauksista.

UHVYn hallituksen jäsenillä oli erinomaiset valmistellut puheenvuorot, niin puheenjohtaja Juha Parikalla kuin myös Miia Haavisto-Koskisella, joka sai puristettua hallinnolta Pirjo Tulokkaan suulla uuden vuoden lupauksen: ”Hallinto on henkilöstön puolella, yhdessähän me näitä asioita teemme”.

Tällä lupauksella työnantaja tukee muun muassa siirtyviä käytännön ongelmissa, jolloin ratkaisuja ei tarvitse etsiä ”käytäviltä”. On tärkeää, että henkilöstöllä on tunne ja luottamus, että oikeuksistaan ei tarvitse taistella, vaan työnantaja haluaa aidosti olla työntekijän puolella.

Kouvolan luottamusmies Riitta Schneider kiitti UHVYn pitkäjänteistä työtä, jonka ansiosta kouvolalaiset saavat vuoden alusta palkkaluokkaansa korotuksen. Kun Schneider kertoi viisumityöstä ja huomattiin, että käsitystä sen moninaisuudesta ei saa kuin kunnolla tutustumalla, ministeri lupautui vierailulle Kouvolaan ensi vuoden puolella samalla kun kiertää ministeriön osastot.

Kavaku 42:lta oleva UHVYn hallituksen jäsen Tomi Lounio taas kertoi muun muassa, että UE:hen siirtyvällä ei ole tarkkaa tietoa, mitä työtehtävissä tuleman pitää – melko helposti korjattavissa oleva asia.

Keskustelu kaikkineen oli hedelmällinen ja siinä sovittiin jo muutamasta korjaavasta toimenpiteestä, joita pyritään toteuttamaan talon sisällä – ei lehtien palstojen kautta!

Kuvassa kansalaispalvelu- ja UHVY-konkarit Riitta Schneider, Kouvolan luottamusmies ja Timo Täyrynen, UHVYn hallituksen pitkäaikainen jäsen.

Lisää aihepiiristä