Vuoden 2018 esimies on Keijo Norvanto

Keijo Norvanto valittiin vuoden 2018 esimieheksi Säätytalossa 4.12. Palkinto jaettiin 17. kerran.

Keijo Norvanto valittiin vuoden 2018 esimieheksi Säätytalossa 4.12. Palkinto jaettiin 17. kerran.

Suurlähettiläs Keijo Norvanto aloitti Teheranin edustuston päällikkönä 1.9.2017. Hän on voittanut puolelleen niin lähetettyjen virkamiesten kuin pitkään edustustossa palvelleiden asemamaasta palkattujen työntekijöiden luottamuksen.

Perusteluinaan Keijon alaiset mainitsivat:

”Meillä on ilo ja kunnia työskennellä kannustavan ja reilun päällikön kanssa vaikeassa hardship-asemapaikassa. Edustuston arki on selviytymistä usein toistuvien kanslian teknisten vikojen ja maan vaikean poliittisen tilanteen kanssa. Työhyvinvoinnin kannalta tärkeää on viihtyisä työpaikka ja suurlähettiläs Norvanto onkin pitkäjänteisesti ja kärsivällisesti ajanut Teheranin kanslian muuttoa turvallisiin ja viihtyisiin tiloihin.

Keijo Norvanto

Suurlähettiläs Norvanto on onnistunut luomaan lämminhenkisen ilmapiirin edustustoon ja virka-asuntoon. Ensitöikseen suurlähettiläs Norvanto perusti yhdessä puolisonsa Teijan kanssa Teheraniin elokuvakerho Kaamoksen, joka kokoontuu lähettilään virka-asunnossa kerran kuussa suomalaisen elokuvan merkeissä.  Koko henkilökunta on myös saanut nauttia lähettiläspariskunnan vieraanvaraisuudesta useamman kerran. Suurlähettiläs Norvanto kohtelee kaikkia tasapuolisesti ja hänellä on aina aikaa alaisilleen.”

Palkintoa olivat jakamassa ulkoministeri Timo Soini, alivaltiosihteeri Matti Anttonen ja UHVYn puheenjohtaja Juha Parikka. Yllätyspuhelu Teheraniin saatiin välitettyä mikrofonin kautta koko yleisölle.

UHVYn hallituksesta koostuva valitsijaraati kertoi, että useista hakemuksista välittyi arvostus sellaisia esimiehiä kohtaan, jotka löytävät aikaa kiireenkin keskellä, tukevat, mutta eivät mikromanageeraa, kuuntelevat ja luovat hyvää oloa ympärilleen.

Palkintoa jaettu vuodesta 2002 lähtien

UHVY on valinnut Vuoden esimiehen vuodesta 2002 lähtien. UHVY haluaa tällä kannustaa ja edistää hyvää johtajuutta UM:ssä. Kilpaan voivat osallistua kaikki ulkoasiainhallinnossa työskentelevät – ehdokkaan tai ehdottajien ei siis tarvitse olla UHVYn jäseniä.

Alainen tai alaiset yhdessä voivat tehdä kirjallisen esityksen palkinnon ansaitsevasta päälliköstään tai entisestä päälliköstä. Ehdokas voi olla ministeriöstä tai ulkomaanedustustosta.

UHVYn hallituksen jäsenistä valittu raati valitsee voittajan hakemuksen perusteluiden pohjalta, joten hakemus perusteluineen on erittäin tärkeä.

Voittaja on julkistettu vuoden lopun jossakin sopivassa tilaisuudessa ja hänelle on luovutettu kiertopalkinto, jossa on kaiverrettuna voittajan nimilaatta. Palkinto on ollut aina suuri kunnia ja palkintoa onkin ylpeänä pidetty näkyvällä paikalla. Kampanjan suojelijana on yleensä ollut valtiosihteeri.

Lisää aihepiiristä