Pieni Merenneito -spektaakkeli viihdytti reippaasti yli satapäistä joukkoamme

Tarjosimme jäsenistöllemme mahdollisuuden hankkia etuhintaan lippuja Helsingin kaupunginteatterin spektaakkeliin Pieni Merenneito. Mahdollisuuteen katkaista marrasillan pimeys tartuttiin koko perheen voimin.

Työvireyden ylläpitoon kuuluu tärkeänä osana työntekijän oman hyvän olon lisäksi myös perheen hyvinvointi, joten päätimme avittaa sitä kulttuurilla. Tarjosimme mahdollisuuden hankkia lippuja Helsingin kaupunginteatterin Pieni Merenneito -esitykseen. Reippaasti yli satapäinen joukko käytti mahdollisuutta, ja kävimme katsomassa näytöksen eilen. Haaveilevan nojatuolimatkan sadun maailmaan tekivät kaikenikäiset nuoresta vaariin.

Helsingin kaupunginteatteri oli onnistunut hienosti spektaakkelissaan. Koko näyttämö muuttui vedenalaiseksi taikamaailmaksi ja lumosi Helsingissä aivan kuin olisimme olleet kaukana trooppisilla vesillä, aalloissa mukana. Nuori merenneito Ariel halusi jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa. Ariel rakastui prinssiin ja teki merinoidan kanssa sopimuksen voidakseen elää rakastettunsa kanssa.

Pieni merenneito on kiehtovan ihana, ajaton rakkaustarina, jonka maagisen kaunis musiikki on hurmannut musikaaliyleisöt ympäri maailman. Ohjaajana on mies Kinky Boots -menestysmusikaalin takaa – Samuel Harjanne.

Alan Menkenin lumoava musiikki teki aikoinaan tästä elokuvasta yhden maailman isoimmista menestyksistä. Musikaalia varten hän on säveltänyt yli 10 uutta laulua, ja mukana ovat luonnollisesti hitit Part Of Your World ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea.​

Disneyn merenalaisen, värikkään ja hienoin tehostein toteutetun teoksen sanoma vahvistaa myös ajankohtaisia teemoja. Sadun pyörteissä puhuttelee se, että sanoma rohkaisee olemaan erilainen tai omanlaisensa. Se muistuttaa lasten oikeuksien vuonna tyttöjen asemasta ja kehottaa: ”Annetaan jokaisen lapsen olla oma itsensä”. Eikä unohdeta sitä kaiken kattavaa rakkauttakaan, joka voittaa niin pahan noidan taiat kuin kirouksetkin. Ursula-noita saa tuta, ja Meren kuningas ymmärtää lopulta tyttärensä erikoisuuden hyvänä asiana. Kaikella on tarkoituksensa tässäkin.

Musikaali kesti kaksi tuntia, ja väliajalla nautittiin prinssi- ja prinsessamaisista tarjoiluista. Teoksen jälkeen moni poistui  silmät säihkyen ja hyvillä mielin. Ihastelua lavasteista ja näyttelijöiden suorituksista kuului kaiken ikäisiltä. Miten energisoivaa onkaan nähdä ja kokea sellaista, mistä tulee hyvä mieli. Sitä me kaikki toisinaan tarvitsemme!

Yhteinen aika on myös hyvä panostus tulevaisuuteen. Eilen monien kollegoiden lapset  tapasivat toisiaan ensimmäisiä kertoja tai vaalivat jo kauan sitten alkaneita ystävyyssuhteita. Kivaa ja hyödyllistä – ja myös sitä tärkeää me-henkeä kasvattavaa.

Seuraavia hienoja iltoja odotellen! Vahva suositus, perheenkin puolesta!

Lisää aihepiiristä